Positiva minnen

3

Nu mera är våra katter pensionerade från kattutställningarna. De har gjort gott ifrån sig på många olika utställningar och samlat en hel rad med fina priser.
Vi har varit nöjda och katterna har varit ännu nöjdare varje gång vi kommit hem från en utställning.
Det har haft sin charm och roligt har det varit alla gånger. Mycket roligt. Det skall det ju också vara, annars skulle vi nog inte ha hållit på med ett sådant intresse. Med allt arbete det innebär före själva utställningen.
Katterna skall schamponeras, duschas, torkas och borstas – borstas. Klorna skall vara i skick, pappren skall också vara i skick. Ja det är ett enormt arbete innan domaren får se själva ”underverket”.
Familjen har varit samlad stora som små och spänningen har varit på topp.

Det var just domaren som väckte mina minnen, när jag nyss städade upp i ett skåp där jag förvarade katternas draperier, som vi använde som prydnad runt förvaringsboxarna. Den ena boxen var nog finare än den andra. Redan där började själva tävling. Katterna skulle ha fint runt om kring sig.
Men roligt det hade vi och enormt mycket har vi lärt oss om olika kattraser och allt vad det innebär.
När domaren hade dömt katten. Det var då det gällde att inte alls vara känslig, för rättvist var det inte – inte någon gång. Liksom på alla andra djurutställningar.

Ändå for vi alltid hem nöja tillbaka med våra katter. Vi tyckte att det hade gått bra, katterna hade uppfört sig, tytt sig till ägaren och visat sitt förtroende.

Kommentera